2009. szeptember 23., szerda

Bázisolajok

Szeretnék néhány szót ejteni az általam használt olajokról és jótékony hatásukról.


Olivaolaj :
  Az olivaolaj hihetetlenül kedvező tulajdonságait a kozmetikai termékek előállításakor is gyakran kiaknázzák. A bőrrel rokon komponenseinek köszönhetően könnyen szívódik fel, ezért hatékonyan és gyorsan fejti ki hatását a mélyebb rétegekben is.
Magas az E-vitamin tartalma, ezáltal gátolja a bőr öregedését,a ráncok kialakulását, elősegíti a hámsejtek képződését és a bőr megújulását. Olajsava, a sebum a bőr faggyújának alkotórésze, de linolsavat is tartalmaz, ami regenerálja, védi és táplálja a bőrt, valamint hidratál és erősíti az ellenálló képességét.

Búzacsíraolaj :


    A búzacsíraolaj egy sűrű, ragadós olajfajta, magas e-vitamin tartalommal.Ennek köszönhetően erős antioxidáns hatású. Kiválóan alkalmas a száraz, repedezett bőrre.
Enyhíti  az ekcéma és a pikkelysömör tüneteit. Csökkenti, sőtt megelőzhető vele a bőr ráncosodása. Minden bőrtipusra jó hatással van, de leginkább az erősen öregedő bőrnek használ.

Lenmagolaj:  



    A lenmag az egyik legtisztább és a legtöbb esszenciális zsírsavat tartalmazó növényi olajok egyike. Gazdag A-, B-, C-, D-, és E-vitamintokban. Kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, mangán, szilícium, réz, nikkel, kobalt, jód stb. természetes forrása.
Rovar-és méhcsípés helyét bekenve, a lenmagolaj kiszívja a mérget a szervezetből. Száraz bőr (hámlás) esetén a tüneteket megszünteti.

E- vitamin tartalmánál fogva igen hasznos a hegek és terhességi vagy fogyási csíkok kezelésére. Bőrápoló, sejtregeneráló hatású.

Általánosan ajánlott:  egészséges bőr, haj és köröm megvédésére, ekcéma, pikkelysömör, leégés kezelésére, Hozzájárul a haj és a köröm erősítéséhez, valamint elősegíti, hogy a bőrsérülések gyorsabban gyógyuljanak be. Gyorsabban gyógyul a herpesz is, ha bekenjük lenmagolajjal.

Szőlőmagolaj:


    Hatékony kozmetikai szer: a bőr simaságát, rugalmasságát biztosítja, megelőzi korai öregedését, képes a kollagén szöveteket regenerálni, növekedésüket stimulálni, a petyhüdt bőr állapotát javítani. A bőrbe könnyen és gyorsan felszívódik, különösen alkalmas száraz, érett bőr ápolására.
Számos előnyös élettani tulajdonsága miatt valamennyi növényi olajfélénél értékesebbnek tartják.

A szőlőmagolaj könnyen beszívódik a bőrbe és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően a pattanásos, mitesszeres bőr ápolására ajánlott. Terhességi csíkok és narancsbőrűség kezelésére is ajánlják a használatát.
Összehúzó hatása feszesíti és erősíti a bőrt. 

1 megjegyzés:

  1. Írásodat olvasva, ki fogom próbálni a lenmagolajat az ekcémámra. Köszi a tippet!

    VálaszTörlés

Szappanbuborék