2009. szeptember 24., csütörtök

Csokis-mentás szappan


Csokis -mentás kecsketej szappan kakaóvajjal.

Felhasznált anyagok: olivaolaj, pálmaolaj, kecsketej, kakaóvaj,szőlőmagolaj, 95%-os étcsoki, menta és menta illóolaj.

Ezt a szappant kifejezetten szárazbőrűeknek ajánlom.
 A csokoládé  fehérjéi élénkítik a bőr mikrokeringését, polifenoljai pedig segítenek a ráncok elleni harcban. Egyre népszerűbb kényeztető, bőrszépítő masszázsok, krémek alapanyagaként.A csokoládé alapanyagát, a kakaót évszázadok óta misztikus varázsszerként tisztelik, gyógyszerként épp úgy használták, mint fizetőeszközként.A csoki olyan anyagokat tartalmaz, amelyek puhítják, hidratálják a bőrt, ezáltal feszesítenek, késleltetik az öregedést, visszaadják az elvesztett nedvességet a bőrnek.
Antioxidáns hatóanyagaival segíti a sejtek regenerálódását, hidratálja és feszesíti a bőrt,pótolja a hiányzó ásványi anyagokat, bársonyossá és simává teszi a bőrt.                      Jótékony hatással van a narancsbőrre.
A borsmenta antiszeptikus hatású, hűsít, frissít, gyulladás csökkentő hatású, idegnyugtató, erősítő és görcsoldó. Csökkenti a bőrviszketést,fürdővízben  izzadásgátló hatású. Enyhíti az alvási zavarokat és a fejfájás tüneteit.

A borsmentából nyert illóolaj több baktérium és gomba fejlődését gátolja, valamint az ajak- és nemi herpesz vírusának  elpusztításában is segít, továbbá enyhíti a migrén és a megfázás tüneteit.
Élénkíti a vérkeringést, segít a száraz bőr egészségtelen fakóságának megszüntetésében. Ha masszázsolajba   borsmentaolajat csepegtetünk, akkor az visszaadja a bőr selymességét. Szabályozza a fejbőr és a haj zsírosságát,  összehúzza a hajszálereket, és a megpattant hajszálerek és visszerek körüli vöröseslilás elszíneződéseket is  elhalványítja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szappanbuborék