2009. szeptember 24., csütörtök

Méz, zab és kecsketej


zes-zablisztes kecsketej szappan.

A méz mintegy 80 százaléka szőlő és más gyümölcscukorból áll, ezenkívül számos vitamint is tartalmaz. Ezek közül a legfontosabbak a B vitaminok, melyek a bőr, haj, a szem és az agysejtek egészségéhez szükségesek, valamint C vitamin. Ez az antioxidáns nélkülözhetetlen a szervezetet védelmező antitestek létrehozásához, a kiegyensúlyozott hormontermeléshez és a bőr fesszességét adó kollagén szintézishez. Az ásványi anyagok közül káliumot, magnéziumot és vasat tartalmaz nagyobb mennyiségben. A benne lévő alma, citrom és tejsav javítják az emésztést. A méhek által termelt inhibin enzim természetes módon konzerválja a mézet, valamint antibakteriális hatású. Ennek az anyagnak köszönhető, hogy a szakszerűen kezelt méz általában nem okoz fogszuvasodást.
Hidratál és feszesít: Bőrünk szempontjából a méz az egyik legkedveltebb tulajdonsága, hogy megköti a nedvességet a szövetekben, így feszessé és rugalmassá teszi a bőrt, míg a szárazabb területeket gyorsan kisimítja és puhítja. A fáradt, érzékeny arcbőr gyorsan visszanyeri természetes csillogását, fiatalosságát, a mézben található számtalan vitaminnak elsősorban azonban a C vitaminnak köszönhetően. Remek gyógyír a pattanásos, gyulladt bőr kezelésére, valamint a kiszáradt, cserepes ajkakra.
A méz masszázshoz is hatékonyan alkalmazható, mivel segít szabályozni a test energiaáramlását, vitamin és ásvényi anyag tartalma mélyen bejuta bőrbe, közben a salakanyagokat kiszívja és magába gyűjti. A test lemosásával ezek távoznak a bőrből, könnyebbé, egészségesebbé téve ezzel a szervezet működését.

Forrás: http://www.wellnessotthon.info/szepsegapolasitrukkok

A zab (avena sativa) igen gazdag erősítő proteinekben, ráncsimító hatású homoksavban, és élénkítő vitaminokban. Igazi egészség koktél a fáradt bőr és az igénybevett haj számára.

7 megjegyzés:

  1. Nézegettem mindig agyöngyös blogodat! Örülök az életjelednek! És ezt a blogot meg végignézem rögvest! puszillak!

    VálaszTörlés
  2. Figyelj elsô látványra is csodaszépen, igényesen készíted! Óriásgratula! Most már olvasom is! :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi Zsuzsi!
    Én is jártam ám nálad megcsodálni a szépségeidet, csak sajnos mindig rohanok, így aztán nem nagyon írogatok.
    Puszi és jó olvasgatást!

    VálaszTörlés
  4. Kedves Chiara!
    Csak ámulok és bámulok mennyi szép szappant csináltál.Nagyon tetszenek a részletes leírások is mi mire jó.Szabad megkérdezni milyen recepttel dolgozol?Vagy ez titok?A párom próbálkozott szappant készíteni, egész elvselhető lett a végeredmény.:)Kézmosásra jó volt.

    VálaszTörlés
  5. Szia Emese!
    Küldj egy e-mail-t, és válaszolok, ha így megfelel.
    Szép napot: Chiara

    VálaszTörlés
  6. Tényleg te csinálod ezeket a "finomságokat"? Hol lehet hozzájutni??

    VálaszTörlés
  7. Szia Zsuzsa!
    Írok majd neked e-mailt, csak most rohanok.
    Puszi: Chiara

    VálaszTörlés

Szappanbuborék