2009. november 30., hétfő

Úszó szappan a karácsony illatával


Fűszeres-mézes kecsketej szappan 
A készítés módjából adódóan ennek a szappannak az a sajátossága, hogy nem merül el a vízben, hanem úszik a víz felszinén. 
Finom fűszeres, fahéjas, gyömbéres, kardamomos, ánizsos illatával már a karácsonyi mézes kalácsot idézi elénk.
Még egy kis karácsony
 
Mézes-diós kecsketej szappan egy pici csokoládéval 

 Ez a szappan nem olyan illatos mint az úszó mézes, inkább a dió kissé fanyar illata érezhető rajta.Viszont a dió olyan sok fontos hatóanyagot tartalmaz bőtünk számára, hogy mindenképpen szerettem volna készíteni egy diós szappant. 
A dió hatásos például, hajhullás kezelésére, sőtt fejtetvek ellen is hatásos, de említhetném még a szívre, az idegekre, a tüdőre gyakorolt jótékony hatását is. Egyszóval annyi mindent lehetne róla írni, ami egy teljes blogot megtöltene, így inkább szeretném figyelmetekbe ajánlani az alábbi linket, ahol rengeteg mindent olvashattok a dióról.
De azért egy-két bőrszépítő tippet szeretnék  megosztani veletek . Íme:


-A diókopáncs, a diólevél, vagy a diófa-kéreg vizes kivonata egyaránt felhasználható bőrsérülések, sebek, ekcéma, herpesz, különféle kiütések, még lepra kezelésére is. Külsőleg kell használni! Ekcéma vagy túlzott lábizzadás esetén fürdőként kell alkalmazni.
-Dió a száraz arcbőrre: Tápláló arcpakolás készülhet tíz szem dióból. A dióbelet forrázzuk le és daráljuk le. Keverjük el egy tojássárgájával és kevés mézzel. A tápláló keveréket finoman simítsuk el az arc bőrén. Negyedóra elteltével langyos vízzel lemoshatjuk.

-Dió és mandula, melyek bársonyossá varázsolják a bőrödet, magas E-vitamin tartalmuk miatt. Arcradírként is használhatod: darálj össze diót és mandulát, majd keverj hozzá előre elkészített langyos tejet és egy kis élesztőt. Kend az arcodra és 20 perc múlva dörzsöld és alaposan mosd le! Szuper! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szappanbuborék