2010. március 4., csütörtök

Jázmin illóolajos kecsketej szappan

 
  
Jázmin illóolajos kecsketej szappan
Jázmin

(Jasminum officinale)

A jázmint az "olajok királyának" tartják.

A Himalájából származik, a hinduk virágfüzéreket fonnak belőle és a vendégeik nyakába akasztják. Ma Kínában, Indiában és a Földközi-tenger partján termesztik.

Növényről: olajfafélék családjába tartozó cserjés növény. Trópusi és szubtrópusi vidéken honos örökzöld vagy lombhullató, sárga virágú cserje.

Illóolaj előállítása: alkoholos kivonással, az illóolajat a virágból nyerik. A virágokat éjjel szedik, mert akkor legerősebb az illatuk.
A növény illóolaj tartalma 0,1%, ami azt jelenti, hogy
1 kg jázmin olaj előállításához 1000 kg frissen szedett virág szükséges.

A jázminolaj hatásai:

Általános erősítő, fájdalomcsillapító, fertőtlenítő, csíraölő, görcsoldó, illatszer. Jó köptető,  nyákoldó,  közérzetjavító,  nyugtató,  relaxáló, tejszaporító. Nyugtatja az érzékeny bőrt,  enyhíti a  bőrgyulladást, az acnét, gyógyítja a bőrfertőzést.

Nőgyógyászati célokra használható.
Görcsoldó, fájdalomcsillapító, szabályos menstruációt elősegítő hatása van.   A terhesség korai szakaszában ne használjuk, de szülés előtti masszázsolaj készíthető belőle, mert szülést könnyítő hatása van.  Kóros lehangoltság, depresszió, félelmek, hisztéria  esetén jó hatással van a lélekre, oldja feszültségeket, a boldogság érzését adja vissza.

A jázminolajra azt mondják, hogy maga az érzékiség. A jázminnak nemi vágyat növelő hatása van. Alkalmazható frigiditásra és impotenciára is. Fürdőbe és bedörzsölő szerként használható vagy a ráhangolódás elősegítésére párologtatni.
Forrás:http://www.aromaterapia.gportal.hu  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szappanbuborék