2010. augusztus 18., szerda

Tengeri algás-csilis kecsketej szappan



Tengeri algás-csilis kecsketej szappan

Ez a szappan bőrfeszesítő hatású, ezért segítségünkre lehet a narancsbőr leküzdésében.
 Készítéséhez a kecsketej mellett olívaolajat, kókusz és pálmaolajat, hidegen sajtolt lenmagolajat, szőlőmag olajat, őrölt csilit és tengeri algát használtam. Az extra krémező hatásról a búzacsíra olaj gondoskodik.
Illatanyagként citrom és menta illóolajat használtam.
A maják úgy tartották, hogy a csípős paprika megszünteti a hasmenést, a görcsöket és a fogínyvérzést. Az aztékok átpasszírozták, és a paprikapéppel meghúzódott izmaikat, törött végtagjaikat borogatták.
A csili jó C-vitamin és karotin forrás, fertőtlenítő, izzasztó és antibakteriális hatású. A tudósok fölfedezték, hogy a nyers paprika több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs. A kapszaicin tartalmú kenőcsök és tapaszok áldásos hatást fejtenek ki a fájó hátra, csillapítják a reumás ízületi gyulladás és az érzékelő idegek betegség tüneteit. A megfázás tüneteit azzal enyhíti, hogy vérbőséget okoz, és csökkenti a váladékképződést. Fokozza a vérkeringést ezért sikeresen alkalmazható a cellulitisz leküzdésében is. Melegítő hatású.
A tengeri algák a legmagasabb tápanyag sürűséggel rendelkező zöldségfajták, semmilyen más természetes anyag nem olyan gazdag ásványi anyagokban, nyomelemekben, aminosavakban, mint a tengeri alga. Több, mint 80 különböző elem mutatható ki belőlük, melyek közül a klorofil és a karotinok kiemelkedő helyet foglalnak el. Az algák többek között tartalmaznak anyagcserét serkentő B12 vitamint, magnéziumot az idegeknek, vasat a vérképzéshez, és C vitamint az immunrendszernek. Ráadásul több a bétakarotin bennük, mint a sárgarépában. A tengeri algák verhetetlenek a szervezet jódszállításában.
Az algákban lévő nyomelemek közül:
a jód erősíti a hajat, a körmöt és a bőrt,
a szilícium és a fluor feszesítik a kötőszövetet,
a kálcium szabályozza a bőr sejtosztódását,
a vörösréz és a kén antibakteriális hatású, gyulladáscsökkentő,fertőtlenítő,
a cink és a szelén a szabadgyököktől véd, hatékonyan segít a korai bőröregedés megelőzésében.
Ugyanez a védőhatása az A-,C- és E-vitaminoknak is megvan, amelyet több alga is magas koncentrációban tartalmaz. Megtalálható még bennük nátrium, magnézium, klorofill, amely vérképző hatással rendelkezik. A klorofill regeneráló, dezodoráló szer, jó baktériumellenes hatása is van. Az algák egyik legfontosabb építőkövei a hosszú láncú cukorvegyületek (poliszacharidok), amik növelik a bőr ellenálló- és regeneráló képességét. Serkenti a vérkeringést, ezáltal javítja az oxigénellátást. Serkenti a nyirokkeringést, elvezeti a salak és méreganyagokat. Stimulálja a sejtek anyagcseréjét, feszesíti a kötőszöveteket. Elősegíti a bőr regenerációját, megköti a bőr nedvességét.  Antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású .

4 megjegyzés:

  1. Szia Chiara! Gyönyörűek lettek a képek:)! A csiliről (amellett h anyukám kutyusát hívják így) egyből az ugrott be, hogy jaj, ez biztos csíííp! De persze gondolom, kicsit sem, igaz? Viszont rendkívül jó tulajdonságai vannak. Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Szia Merci!

    Nem, valóban nem csíp. Kicsit aggódtam a készítésénél, hogy talán fog majd csípni, ezért elővigyázatosságból menta illóolajat tettem bele, ami remekül hűsít. De a következő adagban lehet, hogy emelek kicsit a "csiliadagon".

    VálaszTörlés
  3. Kedves Chiara!

    Tegnap hozzászóltam,de lehet,hogy nem jött át...
    Szóval én is beszereztem Tőled ezt a gyönyörű és jó minőségű szappant mikor itt voltatok....,úgyhogy én élőben is megcsodálhattam és a kezembe vehetem... Jucc

    VálaszTörlés
  4. u.i. az előző hozzászólásomhoz:Elkezdtem használni a Tengeri algás-csilis szappant...szuper,nem csíp,jól habzik és a hozzá vásárolt aranyos kis szappanbugyor is hasznos.Bátran ajánlom mindenkinek!Judit

    VálaszTörlés

Szappanbuborék