2010. november 9., kedd

Sárgarépás-shea vajas kecsketej szappan

Sárgarépás-shea vajas kecsketej szappan


Száraz, repedezett,  ráncosodásra hajlamos bőrre ajánlom.

Összetevők:
Olíva olaj: Bőrrel rokon komponenseinek köszönhetően könnyen szívódik fel, ezért hatékonyan és gyorsan fejti ki hatását a mélyebb rétegekben is.  Magas az E-vitamin tartalma, ezáltal gátolja a bőr öregedését, a ráncok kialakulását, elősegíti a hámsejtek képződését és a bőr megújulását. Olajsava,  a sebum a bőr faggyújának alkotórésze, de linolsavat is tartalmaz, ami regenerálja, védi és táplálja a bőrt, valamint hidratál és erősíti az ellenálló képességét.
Kókusz és ricinus olaj: a jobb habzásért
Repceolaj: az érzékeny bőr ápolására.
Frissen centrifugált sárgarépa lé és pép.
A sárgarépa fontos jellemzője a magas karotin tartalom. A karotin az A-vitamin provitaminja, mely enyhe színezőanyag. A béta karotinnak nagyon fontos hatása van a ráncosodás megelőzésében, hiszen közömbösíti a ráncosodás legfontosabb okait: megelőzi a bőr kiszáradását, védi az UVA sugarak ellen. Szabályozza a faggyú és verejték  mirigyeket valamint a hajnövekedési ciklust. Felgyorsítja az új sejtek termelődését, védi a külső bőrréteget és megelőzi a haj töredezését. A répa bioflavoniodokban  is gazdag (olyan vegyületek, melyek védik és erősítik a szervekben a C vitamin hatását), és még tartalmaz bórt, kalciumot, rezet, vasat, cinket.


A Shea vaj :  A bőrbe felszívódva a shea vaj  hosszan tartó hidratáló hatást fejt ki, serkenti a bőr öngyógyító képességét. A shea vaj "titka", hogy összetétele sokban hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételére, vitamintartalma pedig szinte tökéletes bőrápolóvá teszi. A, E és F vitaminokat tartalmaz,gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik,tökéletes a száraz,repedezett,öregedő érzékeny bőr ápolásához,különösen hatékonyan enyhíti az ekcéma, psoriasis és az allergiás bőrproblémák tüneteit.
  Önmagában bőrápolóként használva, segíti a bőr tápanyagellátását, hidratációját, rugalmasságának megőrzését, ezen keresztül hátráltatja a bőr öregedését, a ráncok kialakulását.  Regeneráló, sebgyógyító hatású, kiváló ajakápoló.  Segít a terhességi csíkok kialakulásának megelőzésében,kiváló popsi kenőcs babák részére.   A törékeny körmök, ill. haj ápolására is használható. 2-es faktorú fényvédő, napozás után nyugtatja az irritált bőrt.


Cédrus és limett  illóolaj. 
A cédrus gyulladás csökkentő és vissza állítja a bőr faggyútermelésének egyensúlyát.
A limett illóolaj kiváló szagtalanító, dezodoráló, frissítő.


7 megjegyzés:

  1. Kedves Chiara!!

    Gyönyörűek..és az összetétel!!Szuper!Én is most próbáltam ki ezt a formát:Jázminos-akácos-virágporos-kurkumás plusz többféle olaj összetevővel...Jucc

    VálaszTörlés
  2. Szia Judit!

    Köszönöm és jó lenne már látni az alkotásaid. Mikor lesz blogod, vagy fotók?

    VálaszTörlés
  3. Kedves Chiara!!Ígérem összeszedem magam és küldök!Ami késik nem múlik!!!Jucc

    VálaszTörlés
  4. Kedves Chiara!
    Csodás szappanokat készítettél! Kérlek írj a mail címemre, szeretnék valamit kérdezni! Szép estét! Viki

    VálaszTörlés
  5. Szép fotó, szép szappan - tökéletes összhang -mint mindig:)

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű! Én bajba vagyok a szilikon formával! :( Meddig kell benne hagyni, hogy ilyen gyönyörű legyen? Az enyém ragad és buborékos!
    Gyönyörű ez a sárga szín!!!

    VálaszTörlés

Szappanbuborék