2012. február 20., hétfő

Tavaszváró arcpakolások

Bár még elég hűvös az idő odakint, hamarosan itt a tavasz, s vele az első melengető napsugarak. Érdemes tehát bőrünket is felfrissíteni néhány kényeztető pakolással. Ebben szeretnék most a segítségetekre lenni, néhány otthon is fellelhető egyszerű alapanyaggal.
Van néhány olyan alapanyag amely minden bőrtípusra kiválóan alkalmazható. Az egyik ilyen a méz, amely fertőtlenítő, ápoló és ránctalanító hatása révén bármilyen pakoláshoz hozzákeverhető, de akár önmagában is felkenhető az arcra.
A másik ilyen csodaszer a joghurt, amely bőrnyugtató és hidratáló hatására a bőr felfrissül, megelevenedik. A joghurt a benne található tejsav révén enyhe hámlasztó hatású.
Az uborka egyedülálló hidratáló hatásával semmilyen más zöldség vagy gyümölcs nem veheti fel a versenyt. Használhatjuk szeletelve, reszelve vagy a levét kifacsarva. Bármelyik bőrtípus kiválóan felfrissíthető uborkával.
Tápláló bőrpuhító pakolást készíthetünk banánból, ha villával összetörjük, majd néhány kanál joghurttal gazdagítjuk. 20 perc elteltével selymesen puhává és táplálttá varázsolja bőrünket.
A zsíros bőr legjobb barátja az iszappakolás. Célszerű arcunk felgőzölése után alkalmazni, hiszen ekkor a kitágult pórusokban megnyílik az út az iszap jótékony hatásának, mely képes arra, hogy eltávolítsa a felesleges faggyút, és a benne rejlő ásványi anyagok révén táplálja a bőrt. Arcunk mellett nyakunk és dekoltázsunk is hálás lesz az iszappakolásért.
A legtöbb gyümölcs remek hámlasztó ezáltal eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket a bőr felszínéről, így arcbőrünk fellélegzik, felfrissül, és könnyebben szívódhatnak fel az értékes tápanyagok.
A legegyszerűbb hámlasztó pakolás: megreszelünk egy almát, joghurtot adunk hozzá majd 15 percig „pihentetjük” az arcunkon.
Szintén remek hámlasztó a mangó is. Nemcsak hámlaszt majd, hanem táplálja is a bőröd az értékes vitaminoknak köszönhetően. Érzékeny bőrre is használható.
A narancsból  kitűnő pakolás készíthető a zsíros bőrűek számára, mivel segít a túlzott faggyútermelés visszaszorításában, és hidratálja a bőrt.  A narancs levét keverjük el mézzel és joghurttal, ha túl hígnak találnánk keverhetünk hozzá némi száraz iszapot.  Érzékeny bőrűek 10 perc elég a pakolásból.
Remélem sikerül  majd megtalálnotok a bőrtípusotoknak  leginkább "tetsző"  pakolást!
Szép hetet és kellemes "szépülést" nektek! 
Ma Katalins választhat szappankát .
  

11 megjegyzés:

  1. a banán+joghurt receptet feltétlenül kipróbálom! köszönöm

    VálaszTörlés
  2. A gyümölcsös pakolásokkal csak az a baj,hogy nagyon szeretem az alapanyagaikat... :)
    Viszont az iszaposat szerintem ki fogom próbálni. Apropó, hol lehet ehhez szükséges iszapot beszerezni?

    VálaszTörlés
  3. Hű, micsoda jó ötletek! Néhányat biztos kipróbálok majd!
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. JAj de jól leírtad! Köszi, biztos lesz próba:) Csak a gyerekek meg ne ijedjenek tőlem :P

    VálaszTörlés
  5. Csinál az ember lánya egy adag finom gyümisalátát; felét megeszi, másik felét magára keni. :))
    A banános-joghurtos kence pont nekem való, köszi az ötletet!

    VálaszTörlés
  6. Gondoltam egy almás-joghurtosat, utána pedig mézes pakolást, táplálásnak. Így betegség levezetéseként pont jókor jöttek ezek az ötletek, utána jöhet a tavasz. Köszönöm.

    VálaszTörlés
  7. Kedves Klári, nagyon örülök, hogy a közös varrásunkon (Hopi-Patch) keresztül rátaláltam a blogodra és a szappanjaidra! Csodálatosak, azt hiszem hamarosan bekukkantok a boltodba is! :-))

    VálaszTörlés
  8. Köszi a sok szuper ötletet! A banánost biztos kipróbálom!

    VálaszTörlés
  9. Olyan irigykedve olvasom ezeket a pakolásokat. Egy baj van....én nem tudok olyat az arcomra tenni, amiben méz van, mert mindjárt kiütéses, illetve hólyagos lesz tőle, olyan, mintha leforráztam volna. De eha eszem a mézet, semmi bajom. Ki érti ezt?

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm, Lányok!

    AnnieM: Ha a neten beírod a keresőbe, kiad egy csomó webáruházat ahol megrendelhetsz holt-tengeri és színes agyagot is. Mindegyiknek más a hatása a különböző bőrtípusokra.

    Kedves Fáni, egész nyugodtan használd a joghurtot méz helyett!

    VálaszTörlés
  11. Mennyi jó ötlet, köszi Chiara!

    VálaszTörlés

Szappanbuborék