2013. január 17., csütörtök

Jobb későn, mint soha! - Parajdi sós szappan


Parajdi sós kecsketej szappan.


Jól kivehető a képen látható sódarabban az a bizonyos iszap rétegződés amiről az alábbiakban olvashattok.

Ezt a szappant 20% olajfelesleggel készítettem. Az extra olaj pedig avokádó és búzacsíra olaj. Illatmentes, de érdekes módon kissé termálfürdőre emlékeztető az illata. Gondolom a nagy mennyiségű sónak  köszönhetően.
Most pedig következzenek az okosságok amit a parajdi sóról érdemes tudni:
Parajdi só:

Gyógyhatásai a bőrre:

bőr regenerálása, hidratálása,
bőrgombásodás, körömgombásodás,
pikkelysömör, ekcéma, pattanásos, problémás bőr
allergiás bőrtünetek,
bakteriális eredetű nőgyógyászati betegségekre,
narancsbőr,
terhességi csíkok,
hajhullás, korpásodás, zsírosodás, száraz, igénybe vett haj,
hajszálértágulatok,
aranyér,
a fáradt test általános regenerálása,
reuma, ízületi- és izomfájdalmak,
gerinc- és derékfájdalmak,
szívritmuszavar, vérnyomás szabályozás,
fertőtlenítés, sterilizálás,

Az emberi szervezet vízből és sóból áll. A só alatt nem a hagyományos értelemben vett finomított konyhasót értjük, hanem a természetben, eredeti állapotban előforduló sókat, melyben különböző mennyiségű és minőségű ásványi anyagok vannak. Ezek közül a parajdi só a világon az egyik legjobb minőségű, 84-féle ásványi anyagot tartalmaz.
A parajdi só az Ősóceán kiszáradásakor keletkezett, minden ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Ez a kézzel bányászott és aprított só mentes mindennemű környezeti szennyeződéstől, adalékanyagtól. A parajdi só abban különbözik a többi sótól, hogy (ez küllemében is látszik) nem vonják ki belőle a természetes iszapot, ami egyedülálló természetes olajesszenciát tartalmaz. Tapasztalhatjuk a fürdősó használata után, hogy egy finom iszapréteg marad a víz leengedése után a kádban. Ezt az iszapot használják a gyógyászatban is.
A parajdi sóbánya levegőjének relatív magas páratartalma van. Ilyen körülmények között a porszemcsék, a mikrobák, virágpor és gombák kicsapódnak a talajon és a falakon, a rájuk ülepedő vízpára hatására, másrészt a lebegő részecskék átmérőjét ez a vízpára megnöveli, és ezért a belélegzett levegőből már a légutak felső szakaszának nyálkahártyáján megtapadnak. A belélegzés során a levegő felmelegszik, a relatív nedvességtartalma csökken, és újból telítődhet vízpárával. Kilégzéskor a tüdőből vízpárával telített levegő távozik, és ez a folyamat a tapadós hörgőváladék felhígulásához vezet.
A párakoncentrátumnak igen kedvező az összetétele. A barlangi és bányalevegő párájának koncentrátumában viszonylag magas a kalcium tartalom melynek belélegzése gyulladáscsökkentő. A parajdi bánya levegőjében található szuszpenzióban lévő sórészecskéknek tulajdonítanak kedvező hatást. A belélegzett levegő NACL tartalma jótékony hatása révén magához vonzza a szöveti nedveket a hörgőrendszer falából. A hipertóniás váladék serkentő hatása a hörgők nyálkahártyájára, elősegíti a váladékozást és köpeteltávolítást.

A sóterápia hatásai

A só által leadott negatív töltésű ionok pozitívan hatnak a légutakra, légúti megbetegedésekre, idegfájdalmakra, magas vérnyomásra, reuma ellen. A sókristályok jobbra cirkuláló bioenergiája hatással van a vesére, az idegekre, a hormonháztartásra, a vér méregtelenítésére, az idegrendszer erősítésére az öregedési folyamatok lelassítására. A sótéglákkal elvégzett tesztek bizonyítják, hogy a hiperaktív gyerekek koncentrációs és alvás zavarai rövid idő alatt csökkenek, illetve megszűnnek, a sókristály rendező erejéből fakadóan. A parajdi sótégla egészségre gyakorolt hatásából kiindulva kitűnően felhasználható különleges és egészséges belsőépítészeti megoldások megvalósítására. Lényege, hogy a természetes sóbánya gyógy-közegét használjuk terápiás céllal.

Felhasználási területek:

-gyerekszobák
-hálószobák
-sószobák
-szaunák parajdi sófallal
-sófalak
-sóbarlangok
-belsőépítészeti megoldások
-üvegtégla helyett
 

4 megjegyzés:

  1. Nagyon csábító szappanka ez:)

    VálaszTörlés
  2. Jól néz ki a szappan! A Fővám téren lévő Parajdi sópincében jártam már néhányszor, légúti panaszok miatt. Jobb lett tőle a helyzet :)

    VálaszTörlés
  3. Biztos nagyon jók és még szuperül is néznek ki!

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok, csodás szappanok.:) Ha van egy tuti szappan recepted jelentkezz a házi szappan recept pályázatra, ahol a legjobb alapreceptet keressük. http://tudatosmetropolita.blogspot.hu/2014/05/szappanrecept-palyazat.html

    VálaszTörlés

Szappanbuborék