2009. szeptember 23., szerda

Frissítő borsmentás-tengeri sós szappan




 Ez volt az első szappanom, ezzel  a receptel próbáltam ki a szappan készítét és hát mondanom sem kell,hogy beleszerettem első készítésre. 
Minthogy első szappanom volt még nem tartalmaz kecsketejet, mert sajnáltam volna kidobni, ha netán nem sikerült volna. A következő sós szappanba már fogok tenni kecsketejet is. 

A borsmenta antiszeptikus hatású, hűsít, frissít, gyúlladáscsökkentő hatású, idegnyugtató, erősítő és görcsoldó. Csökkenti a bőrviszketést,fürdővízben  izzadásgátló hatású. Enyhíti az alvási zavarokat és a fejfájás tüneteit.
A borsmentából nyert illóolaj több baktérium és gomba fejlődését gátolja, valamint az ajak- és nemi herpesz vírusának  elpusztításában is segít, továbbá enyhíti a migrén és a megfázás tüneteit

Élénkíti a vérkeringést, segít a száraz bőr egészségtelen fakóságának megszüntetésében. Ha masszázsolajba   borsmentaolajat csepegtetünk, akkor az visszaadja a bőr selymességét. Szabályozza a fejbőr és a haj zsírosságát,  összehúzza a hajszálereket, és a megpattant hajszálerek és visszerek körüli vöröseslilás elszíneződéseket is  elhalványítja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szappanbuborék