2009. október 27., kedd

Halloween-szappan


Narancsos-sütőtőkős kecsketej szappan  


A sütőtők természetes gyümölcssav- és A-vitamin forrás, s mint ilyen fényesíti a bőrt. Ugyanakkor nyugtatja és hidratálja. Minden bőrtípusra alkalmas, érzékeny, gyulladásra hajlamos bőrtipusok esetében is jótékony hatású. Kedvező hatással van a pattanásos bőrre. Ráadásul a többi összetevő felszívódását is segíti, így a kezelés végével a selymes bőr csak úgy ragyog!
A sütőtök gazdag,A-, B1, B2, B3, B6, C, E vitaminokban, folsavban és pantoténsavban. Karotintartalma például 4 mg, C vitaminból 24 mg-t találhatunk benne, E-vitaminból pedig 1,1 mg-t. Ásványi anyagok bő forrása is, például magas kálium-, foszfor-, vas-, réz-, mangántartalma.

Forrás:
http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=902

A narancs igen jól kombinálható  a gyömbérrel is. 


Narancsos-gyömbéres kecsketej szappan

A gyömbérről:

Ízületi gyulladás kezelésénél is használhatjuk, mivel gyulladáscsökkentő anyagokat tartalmaz, és gátolja a gyulladáskeltő anyagok képződését. Csökkenti a fájdalmat, és a reggeli merevségét, könnyíti az ízület mozgékonyságát.
Olaj formájában is alkalmazhatjuk a fájó ízületeknél. Gyulladáscsökkentő hatását ki lehet használni megfázásos, lázzal, gyulladásokkal járó betegségek kezelésére.

 A gyömbér mivel nagyon hatásos fájdalomcsillapító is, így nagyon jó reuma, csúz, izomgörcsök kezelésére. Főleg a hát alsó szakaszán hatásos. Vérkeringést fokozó, jótékonyan hat a visszereknél. Illóolaja gyorsítja a sebek és zúzódások gyógyulását, a kínai orvosok szerint jó fogfájás, malária, hidegrázás, orrdugulás, orr- és homloküreg-gyulladás, hasmenés, vérhas, köhögés ellen is.
 Az érzékeny bőrt izgathatja, de mivel nagyon jó vérbőségfokozó, segíthet a naracsbőr és a visszértágulatok kezelésében. Melegítő hatású.
Az influenzavírusok elpusztításában is szerepet játszik, valamint erősíti az immunrendszert, és a lázat is mérsékli. A megfázást kísérő hörghurut és az influenzával járó izom- és mellkas-fájdalom enyhítésében is segít.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szappanbuborék