2010. október 20., szerda

Krémet készítettem!

Shea vajas- avokádós tápláló krém 1/3 rész kecsketejjel
Szóval az úgy volt, hogy napok óta a kertet igyekszünk rendbe tenni, mielőtt még túl hideg lenne. Így szinte az egész napot kinn töltjük, közben pedig fúj a szél, estére pedig  kissé kiszárítja az arcbőrünket.  A kezünk is eléggé igénybe van véve , tele apró kis málna  és rózsa tüskékkel . Mivel a hagyományos krémek, testápolók már rég nem szerepelnek a bevásárló listánkon, ezért  elhatároztam , megpróbálok itthon gyógyírt készíteni  ezekre a problémákra. 
A krémecske remekül sikerült, puha lágy tőle a bőr, gyorsan felszívódik, illatát tekintve pedig a csipkebogyós szappankámra hasonlít, a  jázmin, ylang-ylang és geránium illóolajoktól .  Mint említettem 1/3 rész kecsketejet tartalmaz, shea vajat, avokádó és búzacsíra olajat és E- vitamint.
A Shea vaj
A bőrbe felszívódva a shea vaj  hosszan tartó hidratáló hatást fejt ki, serkenti a bőr öngyógyító képességét. A shea vaj "titka", hogy összetétele sokban hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételére, vitamintartalma pedig szinte tökéletes bőrápolóvá teszi. A, E és F vitaminokat tartalmaz,gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik,tökéletes a száraz,repedezett,öregedő érzékeny bőr ápolásához,különösen hatékonyan enyhíti az ekcéma, psoriasis és az allergiás bőrproblémák tüneteit.

Önmagában bőrápolóként használva, segíti a bőr tápanyagellátását, hidratációját, rugalmasságának megőrzését, ezen keresztül hátráltatja a bőr öregedését, a ráncok kialakulását.
Regeneráló, sebgyógyító hatású, kiváló ajakápoló
Segít a terhességi csíkok kialakulásának megelőzésében,kiváló popsi kenőcs babák részére.
A törékeny körmök, ill. haj ápolására is használható
2-es faktorú fényvédő, napozás után nyugtatja az irritált bőrt.

Az avokádó olaj mélyzöld színű nagyon sűrű állagú,  jól felszívódik a bőrbe .Telítetlen zsírsavakból álló olajtartalma B-, C-, E- és A-vitaminban gazdag. 
Az érett gyümölcs káliumot, foszfort, vasat, nátriumot valamint kalciumot és magnéziumot is tartalmaz. 
A benne található fitoszterinek felépítésükben hasonlóak a bőrben található koleszterinhez. E tulajdonságoknak köszönhetően az avokádó olaj kiválóan ápolja a száraz, kirepedezett, ekcémás bőrt is, elősegíti a sejtmegújulást. 
Gyakran alkalmazzák érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr esetén, illetve hegek kezelésére is.
A búzacsíra olaj kiváló bőrápoló, bőrtápláló és a sebek, égések, bőrfekélyek gyógyulását elősegítő hatású olaj. E-vitamin tartalmának is köszönhetően a bőrt rugalmassá és simává teszi, segíti a bőr regenerálódási folyamatait.Lassítja bőr öregedését.

7 megjegyzés:

  1. Hát Klára!!!(háttal nem kezdünk mondatot:))))

    Szuper ügyes és kreatív vagy,mindig érdekes témákkal!!!!Én dezodorral(kakaóvajas stb..),szájfénnyel(kakaóvajas méhviaszos stb.)próbálkozom..Valami krémre is gondoltam....Szappan képeket majd küldök,Laja majd fotóz...úgy szeretem őket...csak ezeket használom.....Puszi:Jucc

    VálaszTörlés
  2. De örülök, hogy krémet is készítettél!

    VálaszTörlés
  3. Klári, ez nagyon jól hangzik. Jönnek a szeles, hideg napok. Szükség lesz a krémekre.

    VálaszTörlés
  4. Hmm, nagyon örülhet a bőröd, hogy a napközbeni megpróbáltatások után ilyen krémmel kényezteted!
    :)

    Ötletes és ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm nektek, nagyon aranyosak vagytok!

    Judit!

    Jó kísérletezést neked és várom a fotókat!

    Isten áldjon benneteket!

    Norono, Ildikó, Viki!

    Már régóta tervben volt a krém készítés, csak mindig volt fontosabb tenni való. Most viszont már nem halogathattam tovább és nagyon örülök, hogy rá szántam magam.
    Olyan igazi, tápláló éjszakai krém lett.
    Vannak ám még terveim, remélem időm is lesz hozzá!

    Chiara

    VálaszTörlés
  6. Chiara, megint nem látom a kommentemet... no, nem baj, meg lehet ismételni:)
    Szóval, igazi felüdülés lehet a sok műcucc között egy ilyen krém használata! Nagyon jól hangzik és jó lenne kipróbálni.
    Milyen ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  7. Chiara! Azt megkérdezhetem, hogy a tejet hogyan, milyen formában keverted bele? Kísérleteznék egy hasonló krém elkészítésével.
    Köszönöm szépen!

    VálaszTörlés

Szappanbuborék